Днес жените работят, градят кариера и заемат високи постове. Те отдавна

...
Днес жените работят, градят кариера и заемат високи постове. Те отдавна
Коментари Харесай

Само за жени | Какво е естрогенна доминация и как да се предпазим от нея?

Днес дамите работят, градят кариера и заемат високи постове. Те от дълго време са поели своя дял от ежедневен стрес, стрес, хронична отмалялост, затлъстяване, бодърствуване, портокалова кожа и други неблагоприятни ефекти.
Новите връзки, пораждат нови болести. Учените предизвестяват за по този начин наречената естрогенна доминантност. Замърсяването на околната среда с по този начин наречените ксенохормони от естрогенов вид е причина за продължителен, тежък хормонален дисбаланс, засягащ и женските, и мъжките човеци в целия свят. От своя страна, прогестеронът не доближава, което води до хормонален дисбаланс, разстройства в месечния цикъл, мъчителна менструация, репродуктивни проблеми, ендометриоза, ускорено стареене, хипертония, затлъстяване, главоболие, непрекъсната отмалялост, неустойчивост на стрес, суматоха, раздразнителност, целулит и проблеми с мастната обмяна, утежнява се качеството на съня, покачва се холестеролът, рискът от автоимунни болести и от туморни формирания.

Как да се предпазим от естрогенната доминация?
Добре е да повишим количеството прогестерон в организма. Така естествено се понижава синтеза на естроген. Прогестеронът и естрогенът са два хормона, които работят поредно в организма и чиито количества зависят един от различен.
Завишените равнища на естроген нормално са свързани с ниска равнища на прогестерон и назад. Освен поради нарасналото количество естроген, намаляването на прогестерона в организма се случва и поради несъразмерното излагане на всекидневен стрес. Именно от прогестерон може да се синтезира хормонът кортизол, който при всяка стресова обстановка се освобождава в организма. Така последователното понижаване и привършване на прогестерон в организма от ден на ден пораства. Растат и неговите потребности.

Съществуват билки, които напълно меко и гладко могат да допринесат за установяването на хормонален баланс и да обезвреждат естрогенното преобладаване. Синтетичните хормони имитират химическите формули на естрогена и на прогестерона, само че не съответстват тъкмо с физиологичния набор на деяние на човешките полови хормони и не съществуват в природата. А хормоните с растителен генезис (фитохормоните) са биоидентични с женските полови хормони и са лишени от страничните дейности на синтетичните.
Фитопрогестеронови билки са: агнус кастус, цариче, върбинка, мака, див ямс.
Съчетайте пълноценното хранене и положителния двигателен режим с подобаващите билки и естествени артикули. Организмът ще ви бъде признателен.

Благодарение на науката, през днешния ден разполагаме със сигурни средства против отрицателното влияние на околната среда и напрежението - Лейди Хармония съдържа натурални екстракти с благотворно въздействие върху женското здраве.

      

Екстрактът от Агнус кактус способства за хормоналния баланс, естественото протичане на менструалния цикъл и менопаузата, както и за равновесието в нервната система.

Екстрактът от Центела азиатика въздейства удобно на кожата и съединителната тъкан и работи против мастните отлагания и целулита.

Екстрактът от Репей укрепва съединителната тъкан. Стимулира отделянето на отпадъчни артикули и отрови от кръвта и потока на лимфата в организма. Стимулира синтеза на колаген.

Екстрактът от Гроздово семе съдържа олигомерни проантоцианидини със мощно антоксидантно деяние. Поддържа здравината на кръвоносните съдове.

Растителният витамин D3 способства за здравината на костите, имунната система и естественото разделяне на клетките.

Органичният Селен (L-селенометионин) пази от оксидативен стрес и въздейства позитивно върху косата и ноктите.

За повече информация: Лейди Хармония

Изображения: en.wikipedia.com, healthy-magazine.co.uk, pureplatesstl.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР